Language:

fi en

Ajankohtaista

Varaa päivä: Työpaja nuorille tutkijoille  - “Tutkimusdatan luotettavuus “


Päivämäärä: 17.5.2024, Helsinki, Suomi

Paikka: Biokeskus 3 (Viikin kampus)

Aika: 9-15

Avainsanat: Toistettavuus; Virhelähteet; Tietojen eheys; Hyvä tutkimuskäytäntö

Työpajan tavoite

Tämän työpajan päätavoitteena on syventää osallistujien ymmärrystä erilaisista tutkimukseen liittyvistä virhelähteistä ja tarjota heille strategioita näiden vaikutusten lieventämiseksi. Keskeisiä aiheita ovat muun muassa tietojen haavoittuvuuden syyt, tutkimussuunnittelun virhelähteet, ohjeet tietojen eheyden säilyttämiseksi ja menetelmät tutkimuskäytäntöjen parantamiseksi.

Tapahtumassa järjestetään käytännönläheinen osio, jossa työryhmät osallistuvat yhteisiin aivoriihi-istuntoihin. Näissä istunnoissa suunnitellaan toimintoja ja toimenpiteitä, jotka voidaan ottaa käyttöön osallistujien tutkimuslaboratorioissa. Tämä interaktiivinen osuus tarjoaa runsaasti aikaa ja mahdollisuuksia keskusteluihin, joissa pohditaan käytännön näkökohtia tutkimuksen tiedon laadun parantamiseksi.

Työpaja sisältää
·         Luennoitsijan, jolla on sekä akateeminen että teollinen tausta

·         Johdannon tutkimuksessa yleisesti esiintyviin ongelmiin
·         Pienryhmäkeskustelut, joiden tarkoituksena on syventää ja parantaa ymmärrystä käsiteltävistä aiheista.

Ryhmän koko ja kohderyhmä

Työpaja on suunnattu 15-20 tutkijalle, jotka ovat uransa varhaisessa vaiheessa (väitöskirjatutkijat, tutkijatohtorit ja nuoret tutkimusryhmän johtajat), jotka työskentelevät suomalaisissa laitoksissa. Hyväksytyille osallistujille, jotka saapuvat Helsingin ulkopuolelta, voidaan korvata matkakustannukset Suomessa (lisätietoja hyväksymisen yhteydessä).

Kieli
Työpaja pidetään englanniksi.

Yhteystiedot

Järjestäjä: Vootele Voikar (tutkimuskoordinaattori, HiLIFE Lab Animal Center) - vootele.voikar@helsinki.fi

Tutori: Björn Gerlach (GoEQIPD) - bjoern.gerlach@paasp.net

Hakuaika päättyy: 30.4.2024

Enintään 20 hakijaa valitaan taustan ja motivaation perusteella.

Hyväksytyille osallistujille ilmoitetaan viimeistään 6. toukokuuta 2024

Linkki hakemukseen - https://forms.office.com/e/LnU9RTXAPm


Tämän seminarian järjestävät ja sponsoroivat Fin3R (https://fin3r.fi/en ) ja HiLIFE Comprehensive Model Organisms Platform (https://www.helsinki.fi/en/infrastructures/comprehensive-model-organisms)

ScandLASin vuosikokous 2024

ScandLAS (Scandinavian Society for Laboratory Animal Science) järjestää vuosittaisen konferenssin 2024 Tampereella, Suomessa!

Kokous pidetään 21. toukokuuta - 24. toukokuuta. Kokouksen teemana on "Tiede & Hoito". Seuraa heidän verkkosivujaan lisätietojen saamiseksi.

LIITY POSTITUSLISTALLEMME!

Olemme iloisia voidessamme kutsua sinut liittymään uudelle postituslistallemme! Täällä jaamme tietoa FIN3R-toimintaan liittyen sekä puolivuosittain ilmestyvän uutiskirjeen.

Huomioithan, että postituslistaa hallinnoi Tampereen yliopisto, ja tietojasi säilytetään turvallisesti. Huomioithan myös, että kuka tahansa postituslistan jäsen voi lähettää viestejä ylläpitäjän hyväksynnällä. Kuitenkin vain listan ylläpitäjä näkee tilaajien yhteystiedot.

Tilaus: FIN3R postituslista